ShowerEcoGuide (SEG)

Intelligente bygningsapplikationer og energiadfærd

Hovedformålet med SEG er at reducere forbruget af varmt brusebadsvand i hotelbranchen ved at reducere den tid, gæsten tilbringe under bruseren, uden at reducere den oplevede brusekvalitet.

Formålet er at bevise (Proof of Concept), at brusebadstiden reduceres med mindst 1 minut ved brug af SEG. I testfasen installeres SEG i udvalgte hotelværelser i Sinatur-kæden (Hotel Skarrildhus i Kibæk og Hotel Sixtus i Middelfart) og hos DanHostel i Kalundborg, hvor data om gæsternes brusebadsadfærd med og uden SEG indsamles
og analyseres, så gæstens adfærd og oplevelse kan kortlægges med henblik på at skærpe produktets kravspecifikation. Samtidig undersøges hotelpersonalets betydning og muligheder for at nudge hotelgæsternes brusebadsadfærd.

Nærværende projektet er relateret til projekt “Grøn omstilling i hotelbranchen,” hvor formålet med dette projekt var at identificere, hvordan hotelbranchen kan påvirke gæsternes adfærd i en grønnere retning.

SEG er et konkret produkt, hvor hotellet gennem dialog med gæsten kan fremme forståelsen af energirigtig adfærd, så hotellet opnår en betydelige besparelse på energi og vand.

Samtidig vil indsamling af anonymiseret data fra SEG enheden vedr. brusebadsadfærd kunne anvendes til benchmarking versus andre hoteller og danne en norm for, hvordan man bedst muligt nudger og guider
gæsterne til en optimal brusebadsadfærd.

Støtte fra Inno SE vil betyde, at en prototype kan udvikles og testes.