CoolPower

Varmepumpe- og køleteknologi

Projektet har til formål at udvikle en skrueekspander (omvendt skruekompressor) til at udnytte det høje tryk i CO2-køleanlæg til at generere energi til genanvendelse i systemet.

Målet er at udarbejde et patenterbart design, så det bliver muligt at skifte den eksisterende ekspansions ventil ud direkte med en skrue-ekspander. Produktet vil i projektforløbet blive navngivet Innogie Scroll Expander.

Innogie Scroll Expander skal kunne indgå direkte i produktionen hos producenterne, der får mulighed for at bruge teknologien gennem licensaftale. Slutbrugerne vil i første omgang være supermarkeder, som er den primære aftager af CO2- køleanlæg. Supermarkederne får mulighed for at købe Innogie Scroll Expander med installering. Prissætningen vil tage udgangspunkt i den besparelse, som supermarkederne opnår indenfor et år. Det forventes, at produktionsprisen for Innogie Scroll Expander vil blive 25.000 kr,. alt efter designvalg i processen.

Projektet henholder sig til temaet effektelektronik i bobleprojektet hos Inno-SE, da Innogie Scroll Expander forventes at kunne lave en energibesparelse på mellem 25-35 %.