Sektorintegration: Kan man flette vedvarende energi og forsyningssikkerhed intelligent sammen?

Det spørgsmål stiller vi skarpt på i en række videooplæg med relevante eksperter på området og konkrete eksempler fra projektet ”DK Energy Live Lab – Vejle Nord”. 

Projektet har haft til formål at belyse potentialer for sektorintegration i eksisterende forsyningsinfrastrukturer, bygningsmasser og forbrugere. Vejle Nord er udvalgt som case-område, da det har et bredt udsnit af forsyningsinfrastrukturer og demografisk diversitet.

Oplæggene er fordelt på seks emner:

  1. Hvorfor sektorintegration? Kan øget vedvarende energi integreres uden at gå på kompromis med forsyningssikkerhed og pris?
  2. Status på sektorerne el, gas, fjernvarme, vand og spildevand: Hvilke potentialer og udfordringer har de forskellige sektorer allerede fået øje på?
  3. Data: Tilgængelighed og simulering.
  4. Cases: Når teori skal omsættes til praksis.
  5. Realitetstjek: Hvad vil vi gerne politisk, og hvor langt er teknologien?
  6. Mulighedernes land: Kom med på bølgen – hvordan får du fingrene i fremtidens marked?

Videoerne bliver løbende offentliggjort på CLEANs og Green Tech Centers hjemmeside i løbet af maj og juni (se det som en slags junikalender for energiinteresserede) og i efteråret arrangerer Green Tech Centret en workshop, som følger op på videooplæggene og hvor vi samtidig kan drøfte muligheder for at demonstrere cases i et Energy Live Lab.

Hør oplæg fra bl.a: IEnergi, TREFOR, Dansk Gas Distribution, SDU, Advokatkontoret Lundgrens, Vejle Spildevand, Vejle Kommune, CLEAN og Green Tech Centret.

Læs mere om projektet HER

Følg med i, hvornår videoerne bliver tilgængelige på CLEANs LinkedIn eller GTC’s LinkedIn 

eller skriv dig op til vores nyhedsbrev HER