Nye CCU-muligheder for innovative virksomheder!

På vegne af Northern Connections inviterede Scottish Enterprise, Falkirk Council og Acorn mere end 150 deltagere – her i blandt nationale og internationale virksomheder, forskningsinstitutioner og statslige myndigheder for at diskutere CCU (Carbon Capture and Utilization) muligheder, fremvise innovative produkter, tjenester og forretningsmodelller for at muliggøre implementering og opskalering af CCU-projekter. Du kan læse mere om dette event her. På baggrund af eventets store succes søger NECCUS nu virksomheder, der er involveret i CCU og industriel dekarbonisering, for at støtte leveringen af roadmappet for dekarbonisering af industrien i Skotland.

NECCUS er en alliance mellem industri, regeringen og eksperter i Skotland, som er forenet af deres vilje til at drive ændringerne og støtte de programmer, der er nødvendige for at reducere CO2-udledninger fra industrielle kilder i Skotland. Under NECCUS eksisterer Acorn, som skal systematisere indfangning og lagring CO2 i Skotland inden 2024, og som desuden skal opskaleres for at støtte andre projekter inden for CO2-reducering i Storbritannien og Europa gennem 2020’erne. Lige nu er NECCUS i gang med fase 1 af projektet Industrial Strateg Challenge Fund (ISCF) Scotland Net Zero Roadmap (SNZR). Projektet sigter mod at udvikle business cases til levering af et detaljeret roadmap, der fastlægger vejen for industriel dekarbonisering, CCUS og et CO-2 neutralt Skotland. Dette udvikles i samarbejde med en gruppe industrielle og akademiske interessenter med NECCUS, der fungerer som den førende leveringspartner. Levering af roadmappet finder sted i fase 2, og derfor søger NECCUS derfor nu partnere og innovative virksomheder til at deltage og støtte fase 2. Så hvis du eller din virksomheder arbejder med CCU og har lyst til at være en del af dette spændende projekt, så kan du læse mere om mulighederne her – eller kontakt Michael Smith, administrerende direktør for NECCUS, på følgende mail: mike.smith@neccus.co.uk

Du kan læse meget mere om hvordan Northern Connections, som er en del af Interreg, har fokus på at øge innovation og samarbejder omkring bæredygtige energiprojekter på tværs af grænser – og finde flere spændende Northern Connections events her.