Living Lab Event tog innovationskraften til et nyt niveau

Over 150 deltagere deltog i det 6. Living Lab Event i Northern Connections projekttid, som blev afholdt i Bruxelles under G-STIC-konferencen, der er verdens førende konference inden for integrerede teknologiske løsninger med det formål at nå de bæredygtige udviklingsmål (SDG’er). Det centrale fokus for Living Lab eventen var at forbinde innovative leverandører med de to udfordrende ejere, Blue Gate Antwerpen og Green Energy Park.

D. 20. november bød udfordringsejerne og organiseringspartneren, Blue Gate Antwerpen, Green Energy Park og Cleantech Flanders, alle de fremmødte deltagere velkommen i Bruxelles Expo Hallen. Dagen stod på 1:1 møder med udfordringsejerne, hvor de screenede og udvalgte virksomheder fik mulighed for at pitche deres innovative løsninger. Imens møderne stod på, var arrangementet spækket med interessante oplægsholdere fra hele Europa, der alle tog udgangspunkt i konkrete løsninger og produkter.

SE VORES NYESTE VIDEO FRA EVENTET HER. 

Blue Gate Antwerpen og Green Energy Park gjorde begge stort indtryk på deltagerne, da de præsenterede deres udfordringer ved åbningen af Living Lab eventet. Dimitri Torfs, styregruppemedlem hos Blue Gate Antwerp, åbnede deres præsentationen med at tale om virksomhedens veldefinerede ambitionsniveau for udviklingen af et mobilitetshub, der støtter evolutionen til et fossilfrit og delevenligt mobilitetskoncept.

Ligeledes præsenterede Green Energy Park deres problemstillinger, og det var Thierry Coosemans, der er forskningsprojektleder ved Vrije University i Bruxelles, der gjorde dette. I præsentationen lagde han stor vægt på, at deres problemstilling kun kunne løses ”hvis vi arbejder sammen, og finder de rigtige interessenter – og det er derfor vi står her i dag. Vi glæder os til at høre om jeres løsninger.”

Stef Denayer, der er forretningsudvikler hos Cleantech Flanders, var en af ​​arrangørerne og fungerede som moderator under eventet. Inden event start udtalte han således: ”Mine forventninger til i dag er virkelig høje. Selvom vi har en god dag foran os med et spændende program, så er jeg mest spændt på forløbet og udfaldet af de 1:1 møder, der afholdes løbende gennem dagen.” Stefanie De Smet, der er projektleder hos Cleantech Flanders, ytrede også inden eventet, at det vigtigste for dem var: ”at udfordringsejere og løsningsudbydere finder hinanden og kan dele synspunkter i forhold til at arbejde sammen i fremtiden.”

Potentielle partnerskaber blev skabt
Efter møderne vendte udfordringsejere tilbage til arrangørerne med en utrolig positiv feedback, fordi eventet for dem havde været en kæmpe succes med mere end 20 planlagte møder på dagen.

Green Energy Park kunne fortælle, at der var flere af virksomhederne, der ville passe ind i netop deres udfordring, og Jimmy Vane More, direktør for forretningsudvikling i Green Energy Park, sagde ligeledes: ”Eventet i dag har været en kanon start på mulige partnerskaber og en interessant forretningsproces. Udfaldet fra i dag har ikke været andet end positivt, og vi har blandt andet haft en interessant kontakt med Sverige, hvor vi ser gode muligheder i forhold til at dele erfaring og viden mellem vores to lande.”

Dimitri Torfs, der repræsenterede Blue Gate Antwerpen, vendte også tilbage med positiv feedback efter eventet, da eventet var en unik anledning til at forbinde projektet med innovative SMV’er og have nogle interessante samtaler med potentielle forretningspartnere. Ydermere satte de stor pris på eksponeringen gennem eventet.

Begge udfordringsejere er lige nu i dialog med nogle af virksomhederne omkring nye potentielle forretningsmuligheder.

Mere end bare én forretningsaftale
Selvom eventets formål var at skabe nye partnerskaber på tværs af landegrænser, så var eventet også en stor mulighed for at udvide sit netværk. Dette var gældende for blandet andet FluidTech, som var repræsenteret af Mario Javier Pérez og Daniel Fiuza, der sagde følgende omkring deltagelsen: ”Vi har mødt så mange spændende mennesker og udvidet vores netværk. Vi vil klart anbefale andre at gøre det sammen, da det giver utrolig meget værdi for virksomheden.”

Skoon Energy kunne også tilslutte sig til denne udmelding, for udover deres interessante møde med Green Energy Park, så sagde Iori van den Doel, der repræsenterede virksomheden, dette omkring eventet: ”Jeg kan se potentialet i et samarbejde, og det tror jeg bestemt også, at de kan. Vi kan arbejde sammen og skabe et energimobilitetshub, samt bæredygtig forsendelse og distribution. Jeg kan kun sige, at det var et møde med stort potentiale. Men også at dagen i dag har været ud over alt forventning på netværks siden. Jeg har virkelig udvidet mit netværk og det har været skønt at være en del af.”

En stor inspiration – til næste Living Lab(s)
Marta Eizaguirre, projektleder hos Scottish Enterprise, og de andre partnere i Northern Connections var så glade udførelsen af det belgiske ​​Living Lab event. Marta følte sig inspireret af eventet og fortalte, at de ville føre de gode eksempler videre til det næste Living Lab, som afholdes i Skotland til januar. Læs mere om det næste Living Lab Event her.

Marta offentliggjorde netop datoen og udfordringsejerne for det næste Living Lab Event under eventet, og i den forbindelse kunne hun fortælle, at de arbejder på højtryk: ”Vi skal af holde det sidste skemalagte Living Lab i denne runde. Så vi har åbenlyst nogle gode fordele, og vi tager dem alle med for at være bedst muligt forberedt. Vi gør vores bedste for at skabe værdi for deltagerne under eventet, når vi afholder vores B2B matchmaking event.”

SE DEN NYESTE PROMOVERINGSVIDEO HER.

En anden person, der også var inspireret af Living Lab eventet, var Maria Gaden, projektleder på Region Midt. Maria en af partnerne i Northern Connections og arbejder til daglig med bæredygtige hospitaler i Region Midt. Living Lab eventet gav hende mulighed for at netværke med andre partnere omkring et potentiel Living Lab Event i Danmark, hvor bæredygtige hospitaler netop er i fokus.