Intelligent klimastyring, analyser af beslutningstagere, brick-teknologi og kamp mod støj i elnettet

Effektelektronik
Energilagring
Integrerede Energisystemer og digitalisering
Intelligente bygningsapplikationer og energiadfærd

Det er ganske vist. Fire nye projekter med 25 partnere bestående af virksomheder, kommuner, GTS’er og universiteter har set dagens lys i Inno-SE.

Feltet i denne runde af ansøgninger var helt oppe og ringe på alle innovationsklokker, og mængden af deltagende virksomheder imponerende, så det var en svær opgave at vælge. Emnerne i denne pulje projekter spænder meget bredt, og vidner om den faglige alsidighed der findes hos Inno-SEs medlemmer. Her kommer en kort beskrivelse af de fire projekter, som man kan læse meget mere om på deres projektsider – følg linket! 

Climify:

Danmarks Tekniske Universitet, CLIMAID, ENFOR, InQvation, Høje-Taastrup Kommune, Egedal Kommune, Fredensborg Kommune

Målet med projektet er at udvikle en markedsklar version af Climify – en brugervenlig, leverandør-neutral platform, som tillader samtidig brug af IoT-enheder fra flere producenter, både til at overvåge og kontrollere bygninger. 

Formålet med Climify er at guide beboerne til en passende måde at bruge bygninger og deres VVS-systemer på og maksimere deres komfort og minimere energiforbruget (og energiregningen).

LÆS MERE HER

Hvordan får man beslutningstagere til at prioritere grønne energiløsninger?:

Alexandra Instituttet, SEAS-NVE, HOFOR, GREEN INNOVATION GROUP

Projektet handler om at undersøge, hvordan beslutningstagere engageres til at træffe det grønne valg på vegne af virksomheden eller boligejendommen. Denne viden skal bruges til at undersøge og designe guidelines for, hvordan man bedst kommunikerer med klimatvivlende og klimatøvende beslutningstagere og får dem til at investere i grønne energiløsninger.

LÆS MERE HER

Effektelektronik klar til nye netharmoniske krav:

FORCE Technology, Aalborg Universitet, Grundfos, NPC Tech, Dansk Energi, Kamstrup, BITZER Electronics, OJ Electronics, Pascal, Vestas Wind Systems, PowerCon.

Elektroniske strømomformere er en central komponent i en fleksibel og pålidelig omformning af elektrisk energi fra vedvarende energikilder som solenergi til opladning af elektriske køretøjer, opladning af mobiltelefoner og computere og meget andet. Processen med omformning af energien involverer generering af elektriske impulssignaler i omformeren.

Dette fører til uønsket emission af elektrisk støj fra konverteringsprocessen, som kan få forsyningsnettet og dets øvrige brugere til at reagere på utilsigtede måder.

Målet med projektet er at udvikle og beskrive en metode og vejledning i valg og design af en strømomformer, der som minimum kan opfylde emissionskrav i frekvensområdet 9 kHz til 150 kHz, og som kan sameksistere med et stort antal andre omformere i for eksempel et kontorområde, en husholdning eller forsyning fra samme sikringsgruppe/forsyningstavle.

LÆS MERE HER

Gør DK virksomheder førende indenfor Brick-baserede Digitale Bygningsløsninger:

Syddansk Universitet, Grundfos, Kamstrup, ReMoni, Sensohive

Formålet med projektet er at gøre danske virksomheder førende indenfor Brick-baserede digitale bygningsløsninger. Brick kommer til at blive en ny standard for hvordan man beskriver data fra bygningssystemer (for eksempel hvilken kilde data kommer fra, hvilket rum i bygningen data kommer fra, er det en sensor eller et kontrolpunkt, osv.)

Dette projekt vil give danske virksomheder en unik førerposition i relation til indførelse af Brick-teknologi i deres løsninger. Således at de disse virksomheders løsninger bliver international førende i relation til fremtidig Brick-baseret digital energistyring af bygninger i såvel USA som Europa.

LÆS MERE HER

Vil du være med?

På trods af stor forskellighed i projekternes indhold, er et fællestræk, at de alle er åbne for nye partnere, der skulle have interesse i at deltage i arbejdet.

Læs mere under hvert projekt HER

Kæmpestort velkommen til alle fire projekter og ikke mindst de mange involverede partnere.