Inno-Se medlemmer får adgang til acceleratorprogram for energieffektive teknologier

Effektelektronik
Energilagring
Varmepumpe- og køleteknologi
Integrerede Energisystemer og digitalisering
Intelligente bygningsapplikationer og energiadfærd

Som en del af det tværregionale initiativ Scale-Up Denmark har et konsortium bestående af SE Next Step, Insero, CLEAN, Accelerace og Sønderborg Vækstråd vundet udbuddet på at skabe et acceleratormiljø for Energieffektive Teknologier i Syddanmark.

Over de kommende tre år vil konsortiet screene 300 danske og internationale højvækstvirksomheder, og af dem vælges de 10 bedste hvert år ud til at deltage i et intensivt træningsforløb, der skal understøtte virksomhederne i at udløse deres potentiale. Det er målet, at virksomhederne derefter medvirker til at skabe vækst og beskæftigelse i Danmark.

”Er du iværksættervirksomheder, er det nu muligt at blive en del af programmet. For øvrige Inno-SE-medlemmer får man adgang til innovationskapacitet og positiv afsmitning på eget innovationsarbejde,” siger styregruppeformand for Inno-SE, Henrik Bjerregaard.

Konsortiet etablerer testhubs i Sønderborg, Vejle og Esbjerg, hvor deltagervirksomhederne kan få testet produkter og services, hvilke skal sikre, at det er de bedst mulige løsninger, de sender på markedet.

Virksomhederne får endvidere mulighed for at få sparring fra store etablerede virksomheder som SE, Grundfos, Solar og flere andre. Netop denne sparring, viden og udvikling i samspil med en potentiel kunde er uvurderlig for en vækstvirksomhed.

”Programmet passer rigtig godt ind i de aktiviteter, vi allerede tilbyder i netværket, så vi glæder os til at samtænke dem,” udtaler netværksleder, Claus Meineche.

Første forløb starter i januar.