Heliac solfolie testet på Roskilde Festival

Inno-SE’s nyslåede bestyrelsesmedlem, Henrik Pranov fra den danske virksomhed Heliac, har netop afprøvet en ny solfolie-teknik på årets Roskilde Festival. Formålet med folien er, at give ulandene et alternativ til kul og brænde.

Magasinet Ingeniøren har interviewet CEO i Heliac, Henrik Pranov som fortæller at ambitionen med folien er, at erstatte åben ild til madlavning i udviklingslandene. Det skyldes både deres begrænsede indtægter til kul og brænde, men i høj grad også den sundhedsrisiko, som indånding af åben ild udgør.

På festivalpladsen blev folien testet og den fungerer som en solovn, der ved hjælp af emballagefolie med mikrospejle kanaliserer solenergi mod en gryde, en kaffekande eller andet, der skal opvarmes. Produktionen af solfolien kan, takket være en lang udviklingsfase, sættes i gang, så snart startkapitalen er på plads.

Artiklen fra Ingeniøren kan findes på www.ing.dk under titlen ”Dansk plastfolie kan redde liv i ulande”.

DR P1 besøgte også Roskilde Festival, hvor de satte fokus på det danske solenergiprojekt. Solfolien og dens effekt blev demonstreret, da den åbne solovn også er oplagt til frilufts- og festivallivet.

Hør radioklippet på www.dr.dk – Find det ved at søge på ”Harddisken: Dine dataspor på Roskilde Festival”. Klippet ligger cirka 48 min. Inde i programmet.