Gik du glip af innovationsfestivalen?

Effektelektronik
Integrerede Energisystemer og digitalisering
Intelligente bygningsapplikationer og energiadfærd

Innovationsfestivalen blev for første gang afholdt d. 29/8 i Dandy Business Park med omkring 700 deltagere og over 50 oplæg. Det var en dag med godt vejr, god stemning, netværk og en masse interessante oplæg.

Innovation var i fokus indenfor grøn teknologi, kunstig intelligens, fremtidens bæredygtige løsninger og fødevarer. Dagen startede med et inspirerende oplæg omkring innovation, iværksætteri og digitalisering af Tommy Ahlers, tidligere uddannelses- og forskningsminister, som havde krydret oplægget med sine egne relevante erfaringer. Resten af dagen bød på oplæg, paneldebatter, workshops og netværk til lyden af jazz. 

Grøn teknologi og innovation er en vigtig del af CLEAN, som selvfølgelig også var repræsenteret på innovationsfestivalen. Et af de projekter som var repræsenteret er DK Energy Live Lab – Vejle Nord, som prøver at være med til at løse energisystemets udfordringer i fremtiden ved at arbejde på tværs af forsyningsarter.

Frank Iversen, senior teknologi ansvarlig fra CLEAN, holdt et utroligt interessant oplæg om, hvordan vi gør vores elforbrug til køling fleksibelt. En hjælp til vi kan få integreret mere vind og sol i vores elektricitet-system. Dette foredrag kan ses eller genses HER.

Men med mere sol, vind, flere elbiler og varmepumper skabes der store udfordringer for vores fremtidige elnet. Dette svære spørgsmål kom Tommy Lykkegaard med TREFORs bud på, hvordan vi kan løse i fremtiden. Med få ord er forskning og udviklingsprojekter en vigtig del af løsningen. Hvis du har lyst til at høre, hvad TREFORs bud er, kan du se eller gense hele oplægget HER.

Hvis du har interesse indenfor fremtidens energisektor, så kan du se eller gense en del af de mange spændende oplæg HER.

Dagen sluttede af med et sjovt og lærerigt indlæg af Anders Morgenthaler, hvor han fortalte, om hvordan han har omlagt sine transport- og madvaner til at have så lav klimabelastning som muligt.

En utrolig spændende dag, med en masse spændende oplæg, godt vejr og god mad, blev afsluttet med det første spadestik til det nye Al Innovation House i Dandy Business Park. Vi håber og ser frem til de gentager succesen til næste år, hvor vi forhåbentligt endnu en gang kan dele den nyeste viden og innovation med hinanden.  

Dette indlæg er skrevet af Martha Rigitze Jørgensen, studerende i energiteknologi på Syddansk universitet,  tilknyttet til DK Energy Live Lab – Vejle Nord-projektet.