Det er tid til kapitel fem i videorækken om sektorintegration

Effektelektronik
Energilagring
Varmepumpe- og køleteknologi
Integrerede Energisystemer og digitalisering
Intelligente bygningsapplikationer og energiadfærd

I det femte kapitel i videorækken om sektorintegration tager vi et “Realitetstjek”. Her kan du møde Hanne Binder, der er energianalytiker i Energinet og høre hendes take på: VE for enhver pris? 

Hun siger blandt andet: 

Vi går en balancegang: Selvfølgelig skal vi gå mod den grønne omstilling, og have bygget et system, der kan understøtte det. Det skal samtidig være til at betale for samfundet, og undervejs må vi ikke gå på kompromis med vores forsyningssikkerhed – det kaldes energiens trilemma.  

 

Se videooplægget i kapitel 5 her:

Glæd dig allerede nu til sjette og sidste kapitel, som vi har valgt at kalde “Mulighedernes land – med spirende eksempler på vej”. Her kan du møde Henrik Bjerregaard, der er direktør i CLEAN Energi fortælle om bl.a. den nye store energiklynge, og Jørgen Andersen, der er direktør i Green Tech Center om det LIVE LAB, de har på tegnebrættet. 

Baggrund:

Sektorintegration – kan man flette vedvarende energi og forsyningssikkerhed intelligent sammen? Det spørgsmål stiller vi skarpt på i en række videooplæg med relevante eksperter på området og konkrete eksempler fra projektet ”DK Energy Live Lab – Vejle Nord”. 

Projektet har haft til formål at belyse potentialer for sektorintegration i eksisterende forsyningsinfrastrukturer, bygningsmasser og forbrugere. Vejle Nord er udvalgt som case-område, da det har et bredt udsnit af forsyningsinfrastrukturer og demografisk diversitet.

Videoerne bliver løbende offentliggjort på CLEANs og Green Tech Centers hjemmeside i løbet af maj og juni (se det som en slags videnkalender for energiinteresserede) og i efteråret arrangerer Green Tech Centret en workshop, som følger op på videooplæggene og hvor vi samtidig kan drøfte muligheder for at demonstrere cases i et Energy Live Lab.

Hør oplæg fra bl.a: IEnergi, TREFOR, Evida, SDU, Energinet, Vejle Spildevand, Vejle Kommune, CLEAN og Green Tech Centret.

Læs mere om projektet HER

Følg med i, hvornår videoerne bliver tilgængelige på CLEANs LinkedIn eller GTC’s LinkedIn