Avanceret energilagring 2017 – termisk og elektrisk lagring

Energilagring er mere aktuel end nogensinde!

Der afholdes nu for 5. gang konferencen ”Avanceret Energilagring”, som i år sætter fokus på termisk og elektrisk lagring samt lagringsteknologiernes markedsmuligheder.

Konferencen arrangeres i år med en fælles formiddag, hvor der er fokus på de teknologiske og politiske udfordringer omkring energilagring, og eftermiddagen deles i to spor: Termisk og elektrisk lagring.

I Danmark er markedsmulighederne for energilagre meget afhængige af omkostningerne ved at anvende andre alternative energiforsyninger – med andre ord, hvor billigt energi kan lageres. Forretningsgrundlaget for denne udvikling er i dag en stor udfordring, hvilket åbner op for spørgsmål som f.eks. hvordan opnår vi fremtidens kost-effektive lagringsteknologier og -løsninger, og hvor vigtig er forsyningssikkerhed og uafhængighed af vores nabolande?

Konferencens formål er at give deltagerne et indblik i de muligheder, som vi ser inden for området. Dagens program byder bl.a. på indlæg omkring erfaringer med nettilkoblede batterier og termisk højtemperaturlagring. Alle deltagere får derudover mulighed for at kigge ”ind i maskinrummet” i Teknologisk Instituts laboratorier, hvor bl.a. et højtemperaturlager med flydende aluminium netop er taget i brug, og der er mulighed for at tale med eksperterne.

Kom og mød beslutningstagere, interesseorganisationer, rådgivere, forskere, og virksomheder samt andre interessenter på energilagringsområdet.